Az előző útmutatónk arról szólt, hogy hogyan hozhatsz létre Google Ads hirdetési fiókot. Most azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan történik a Google Analytics fiók regisztráció.

Az egész folyamathoz először is kelleni fog egy Google fiók, melynek regisztrációs folyamatát az előbb említett cikk 1. pontjában megtalálod szükség esetén. Ha Google Ads miatt vagy egyéb okból már rendelkezel Google fiókkal, nem szükséges új regisztrációt végrehajtanod!
Ha a fiók kérdés megoldódott, vágjunk is bele a folyamatba;

Google Analytics fiók regisztráció

Google Analytics fiók regisztráció folyamata

1) Keresd fel a https://accounts.google.com címet, és jelentkezz be a megfelelő Google fiókba.

2) Belépést követően nyisd meg a https://analytics.google.com oldalt, és kattints a Létrehozás ingyen lehetőségre.

3) Add meg a rendszernek a fiókod nevét. Itt érdemes a vállalkozásod nevét használni. Ez után add meg a tulajdon nevét, ahol már a monitorozni kívánt webcímet/domaint célszerű megadni.
Add meg az időzónát és a pénznemet is.

4) Nyisd ki a Speciális beállítások megjelenítése opciót, és aktiváld az Universal Analytics-tulajdon létrehozása elemet, és add meg a webhelyed URL címét. Ezt követően iparági besorolást kell választanod. Azt a lehetőséget válaszd, amelyik a leginkább jellemző a vállalkozásodra, így a későbbiekben értékes statisztikákat szerezhetsz hasonló iparágakból.
A vállalkozás aktuális méretére is kíváncsi a Google, hát adjuk meg neki.
Az utolsó látható szekciónál, ha nem vagy benne biztos, hogy mit szeretnél mérni, érdemes minden lehetőséget bepipálni.

5) Értelem szerűen el kell fogadnunk minden ÁSZF-et és adatmegosztásra vonatkozó szabályzatot.

6) A következő oldalon a Globális webhelycímke (gtag.js) fület nyussuk ki. Itt kapjuk meg a weboldalba építendő követőkódot.
A követőkódot és a felette látható instrukciót küldd el a webfejlesztődnek, vagy az instrukció alapján építsd be a weboldaladba, de csak akkor, ha biztosan tudod mi a dolgod vele.

Figyelem! Ha a webfejlesztő építi be, ne a levéltörzsbe másold, illetve ne Word dokumentumként küldd, csakis formázásmentes fileként mentve. Erre jó lehetőség például a Szöveges dokumentum, melyben TXT formátumban kerül mentésre a kódrészlet. Ezt a file-t csatold leveledhez.

7) Mikor mindezzel végeztél, már kész is a Google Analytics fiók regisztráció folyamata.
Szükség esetén a fogaskerék ikonra kattintva adhatsz hozzáférést kollégáidnak, üzlettársaidnak, illetve a hirdetéseket kezelő megbízottaknak.

Ha segítségre van szükséged a Google Analytics fiók beállítása, webanalitika kapcsán, fordulj szakértőinkhez bizalommal!

Kommentek

Éva 2023.03.12.

Köszönöm az útmutatást. Ennek segítségével el tudtam végezni a regisztrálást. Egy fontos dolog azonban lemaradt a tájékoztatás végéről. Hol, hogyan tudom megnézni a Google Anlytics statisztikát? Ha később ismerkedni szeretnék vele, akkor az előbbi nyolc kék táblát hogyan tudom megnyitni? Milyen címen érem el ezt a tájékoztatót?

PPConline 2023.03.13.

Kedves Éva! Igazán nincs mit. Örülünk, hogy hasznosnak bizonyult a cikkünk. Van egy Universal Analytics e-bookunk ( https://ppconline.hu/az-online-marketing-alfaja-es-omegajaebook/ ), illetve tervben van egy Analytics 4 útmutató is. Remélem ez mihamarabb elkészülhet. Ha ez megtörténik, szívesen küldünk Önnek egy E-mailt.

A Google Analyticset a https://analytics.google.com/ oldalon bejelentkezve éri el.
Itt találja az összegyűjtött adatokat. A bal oldali menü használatával navigálhat a különböző riportok között.

Írd meg a véleményed!

9 + három =