Ha nem tudod hogyan tudsz bejelentkezni a Google Ads, vagy régi nevén a Google AdWords fiókodba, jó helyen jársz. A cikkünk elolvasásával rájössz, hogy ez a feladat gyerekjáték.
A bejegyzésünkből arról is információt kapsz, hogy mi a teendő abban az esetben, ha elfelejtetted a Google Ads bejelentkezéshez szükséges jelszavadat, illetve arra is útmutatást adunk, hogy mi a teendő, ha feltörték a Google Ads fiókodat.

google ads belépés - adwords bejelentkezés

Google Ads belépés folyamata

  • Nyisd meg a böngészőben az ads.google.com oldalt.
  • Jobb oldalt válaszd ki a Bejelentkezés lehetőséget.
  • Add meg belépési adataidat. Amennyiben elfelejtetted a jelszavad, olvass tovább.
  • Ha sikeres volt a Google Ads belépési adatok megadása, a bejelentkezés megtörténik, és az Áttekintés lapon találod magadat. Innentől kezdve eléred a fiókhoz tartozó statisztikákat, illetve módosításokat hajthatsz végre a fiókodban.

Mi történik akkor, ha elfelejtetted a Google Ads belépéshez szükséges jelszavadat?

A folyamat eleje nagyon hasonló az előzőhöz;

  • Látogass el az ads.google.com oldalra.
  • Kattints a Bejelentkezésgombra, majd add meg az e-mail címedet.
  • A Következő gomb lekattintása után a jelszó mező alatt megjelenik egy felirat az alábbi szöveggel;
    „Elfelejtette a jelszavát?”

Itt a Google Ads belépési felület több lehetőséget nyújt. Az első, hogy megadj egy olyan utolsó jelszót, amire még emlékszel, ezzel igazolva magadat a bejelentkezéshez.

Ha erre a kérdésre se tudod a választ, semmi gond! A „Próbálkozás máshogy” feliratra kattintva kérhetsz ellenőrző kódot e-mailben is. Ez esetben arra az e-mail címedre kapod a kódot, amivel a Google Ads fiókba szeretnél belépni. Jó esetben más eszközön be vagy jelentkezve ebbe az e-mail fiókba, és megkapod a kódot.

C opció lehet az, ha a kódot SMS-ben kéred. Ez csak akkor működik, ha biztonsági okokból már megadtad a telefonszámodat.

Ha továbbra se tudsz belépni a Google Ads fiókodba, ismét a Próbálkozás máshogy feliratra kattinthatsz. Ezt követően kövesd a Google instrukcióit.

Feltörték a Google Ads fiókodat?

A hirdetési platformok esetében igen problémás, ha a hirdetési fiókodat feltörik. Az első és legfontosabb a biztonság, ezért mindig használj biztonságos jelszót, mely kis és nagybetűket, számokat és extra karaktereket is tartalmaz, és eléri a 8 karakter hosszúságot. Ha sikerült biztonságos jelszót találnod, még nincs vége! Használj kétlépcsős azonosítást, hogy megvédd a fiókodat a behatolókkal szemben!

Amennyiben még be tudsz jelentkezni, azonnal cserélj jelszót, és vezesd be a kétlépcsős azonosítást.

A fiókhozzáférésnél ellenőrizd, hogy nem adott-e a támadó hozzáférést másik e-mail címeknek, mialatt hozzáférése volt a fiókodhoz.

Nézd át a fiókot, és ha idegen kampányokat, hirdetéscsoportokat, célzásokat vagy hirdetéseket találsz, állítsd le azokat, és vedd fel a kapcsolatot a supporttal. (Google Ads esetében ezt úgy teheted meg, ha a jobb felső sarokban a kérdőjel ikonra kattintasz!)

Ha már nem tudsz bejelentkezni a Google Ads fiókodba, a fiók visszaszerzéséhez tedd meg az alábbi lépéseket:

  • Keresd fel a fiók-helyreállítására szolgáló oldalt.
  • Add meg az e-mail címed vagy telefonszámod.
  • Válaszolj a feltett kérdésekre, hogy beazonosíthassanak téged.
  • Igyekezz olyan eszközről kérvényezni a visszaállítást, melyről már előzőleg sikerrel hajtottál végre Google Ads bejelentkezést.

Ha a fiók-helyreállítással kapcsolatban bővebb információkra van szükséged, keresd fel a Google Súgó Tippek a fiók-helyreállítás lépéseinek végrehajtásához című cikkét.

Továbbra sem oldódott meg a Google Ads belépés?

Ha egyéb problémába ütköztél a bejelentkezéskor, akkor is van segítség;
A problémád azonosításához válassz a Google Súgó által kínált lehetőségekből.
Ehhez nyisd meg az alábbi súgó cikket:
Nem tud bejelentkezni a Google-fiókba

Google Ads hirdetéseid kapcsán is problémáid adódtak?

Ha úgy érzed, nem nyújtja a megfelelő teljesítményt a hirdetési fiókod, többet is ki lehetne hozni belőle, vagy kiszerveznéd egy szakértőnek a hirdetésid elkészítését, optimalizálását; látogass el Google hirdetéskezelés szolgáltatásunk oldalára, és tájékozódj. Google Ads hirdetéskezelés árainkat is ezen az oldalon találod.

Írd meg a véleményed!

5 + 19 =